Kiirabitöötaja lõi maaslamajat jalaga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kiirabi auto.
Tallinna Kiirabi auto. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmise laupäeva öösel Tallinnas maaslamanud mehele kiirabi kutsunud seltskonda jahmatas kiirabimeediku käitumine, kes maaslamajat jalaga lõi.

Laupäeva öösel kella kahe paiku klubist Panoraam kesklinna suunas kõndinud inimesed nägid autoteel pikali umbes 30-aastast korraliku väljanägemisega meest, kes lamas enda okse sees. Osa seltskonnast püüdis mehega kontakti saada, teised helistasid nii 110 kui ka 112.  Kiirabi saabudes rääkisid abi kutsunud noored meedikutele, et maas lamav mees ei liiguta ega kontakteeru.

«Kõige lühem naissoost kiirabitöötaja astus kummikindad käes lamavale mehele  selja taha, pani talle näo lähedale valge lapi (tõenäoliselt nuuskpiiritusega), raputas teda kõvasti ja pani talle jalaga  selga,» meenutas üks noortest vahejuhtumit sotsiaalvõrgustikus.

«Küsisin daami käest veidi uskumatul häälel,  kuidas sellises olukorras siis järgmisel korral käituda, naine vaatas otsa ja ütles: «Raputage ja andke jalaga!».

Postimees võttis ühendust ka samas seltskonnas viibinud naisega, kes ise töötab ühes pealinna haiglas. Naine soostus juhtumist rääkima, kuid ei soovinud oma nime leheveergudel näha.  Meediku sõnul oli maaslamaja tema kohale jõudes juba külili, ta raputas teda, et kindlaks teha, kas ta on teadvusel või mitte. «Arvan, et ta oli mingit narkootilist ainet kasutanud. Alkoholijoobena see küll ei tundunud,» rääkis meedik.

Meediku sõnul on selliste inimeste puhul, kes niimoodi pikali maas vedelevad, tavaline tegevus, et üritatakse leida teadvusest märke, näiteks  käega vastu nägu lüües ning seda tehakse tõesti kõvasti. «Aga kindlasti ei ole me õppinud, et peaksime jalaga taguma, et saada märke, kas inimene on teadvusel,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles