Meedik: meil on traumapunktis ohtlik töötada

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Kliinikumi erakorralise meditsiini osakond (EMO).
TÜ Kliinikumi erakorralise meditsiini osakond (EMO). Foto: Margus Ansu / Postimees

Postimehe toimetusse kirjutas anonüümseks jääda soovinud allikas, et Tartu Ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonnas tekitavad probleeme agressiivsed patsiendid, kes on personalile ohtlikud.

«Meil on väga vaja turvameest, kes kaitseks personali purjus ja vägivaldsete inimeste eest. Vahest oleme me sunnitud kutsuma politsei, kui ei suuda ise alkoholijoobes patsienti rahustada ja anda esmaabi,» rääkis mures töötaja.

TÜ kliinikumi avalikkussuhete juhi Kristi Taela sõnul vastab tõele info, et haigla traumapunktis puudub turvamees. «Kliinikumis on hinnatud turvalisusega seonduvaid ohte ja erinevaid aspekte korduvalt, ka EMOsse turvamehe palkamist on korduvalt analüüsitud. Praegu kasutame turvalisuse tagamiseks turvafirma abi,» selgitas ta.

Töötaja räägib, et kõige rohkem on probleeme traumapunktis pensionipäevadel, palgapäevadel, nädalavahetustel ja riigipühadel, kuna siis on palju alkoholijoobes patsiente. Lisaks füüsilisele agressiivsusele on meediku sõnul väga raske anda esmaabi ka inimestele, kes töötajat sõimavad, solvavad ja ähvardavad. «Oleme juhtumitest ülemustele kirjutanud, aga turvameest meil ei ole,» lisab ta.

«Meie hinnangul tagavad praegused meetmed turvalisuse,» ütleb Tael, kuid möönab, et võimalikke ohte ja riske on raske hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles