Tselluliidist vabanemine on tülikas

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepikõndijad.
Kepikõndijad. Foto: Peeter Langovits.

Tselluliit on vaid naistel esinev krobeline apelsinikoort meenutav rasvkude, mis paikneb alakehas, eriti puusadel ja reitel.



Tselluliidist vabaneda ei ole kahjuks kerge: naised ei saa alakeha rasva põletada enne, kui suurem osa ülakehas peituvast on põletatud, kirjutab

Maaleht

.

Kuigi tselluliidi kõrvaldamiseks kasutatakse ka rasvaimu, tekivad selle tagajärjel kahjustused nahaaluses rasvkoes, samuti võib tüsistusi põhjustada kirurgiline sekkumine.

Soovitatakse veel massaaži ja salendavaid plaastreid, kuid hea tahtmise korral on võimalik tselluliidist vabaneda ka elustiili muutes: oluline tähtsus on loomulikult sportimisel ja igasugusel kehalisel tegevusel, seega tasub eelistada jala liikumist ning tegeleda näiteks matkamise, kepikõnni, võimlemise, sportlike mängude, suusatamisega.

Oluline on ka toidu madal rasvasisaldus ning liigsete kalorite vältimine, kondiitritoodete vältimine; eelistada tuleks linnuliha ja väherasvast kala, köögi- ja puuvilja peaks sööma poole kilogrammi ümber päevas või isegi rohkem, samuti tuleks päevas juua vähemalt 6-8 klaasi vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles