Diabeetik: ravimi hind on tõusnud 343 protsenti

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diabeedi ravim Actos.
Diabeedi ravim Actos. Foto: AFP/SCANPIX

Kui juulis maksis Tartus elav Ilmar Kennik kahe karbi Actose eest 12 eurot ja 96 senti, siis oktoobris juba 45 euro kanti.

Eesti Apteekrite Liidu esimehe Kai Kimmeli sõnul tuleb ette, et klienti hinnatõusust ei teavitata, kuid põhjus on selles, et soodusravimite piirhinnad muutuvad pea igal kuul ja selle tohutu pika loeteluga ei jõua apteekrid kursis olla, kirjutab Õhtuleht.

Ravimiameti raviohutuse osakonna juhataja Ott Laius ütles, et ravimite piirhinnad muutuvad, kui mõni uus preparaat turule tuleb või kui mõni tootja langetab oma preparaadi hinda.

«Nii juhtus ka pioglitasooni sisaldavate ravimite puhul 1. oktoobril,» ütles Laius. Kuna turule on tulnud Actose geneeriline analoog, seadis sotsiaalministeerium selle ravimi järgi uue piirihinna. Kuna Actose hind on kallim, siis piirhinda ületav osa tuleb patsiendil endal kinni maksta. Apteeker peaks võimalusel odavamat alternatiivi soovitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles