Osa suurhaiglaid võtab kiirabiga traumapunkti sõitnud inimeselt raha

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Osa Eesti suurhaiglaid võtab visiiditasu ka siis, kui inimene on erakorralise meditsiini osakonda toodud kiirabiautos.

Postimehe lugeja üllatus, kui kiirabiautos Ida-Tallinna Keskhaiglasse jõudes tuli tal tasuda visiiditasu 3 eurot ja 20 senti.

«Tavaliselt tekib küsimus siis, kui patsient pöördub erakorralise meditsiini osakonda, kas ise või kiirabiga, et millal peab ta maksma. Kõiki patsiente käsitletakse ikkagi üheselt - kui patsient saab edasi kodusele ravile, siis ta maksab visiiditasu ja kui suunatakse edasi statsionaari, siis ei maksa,» ütles Ida-Tallinna Keskhaigla klienditeenindusjuht Lea Karik.

Ka Tartu Ülikooli kliinikum ja Lääne-Tallinna keskhaigla võtavad raha neilt kiirabiga saabunud patsientidelt, keda haiglasse ei kirjutata. Samas tõi Lääne-Tallinna keskhaigla kõneisik Diana Lorents välja, et kiirabi ei too üldjuhul haiglasse inimesi, kellele jääb külastus lihtsalt ambulatoorseks visiidiks.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lill ütles, et neil kiirabiga erakorralise meditsiini osakonda toodud inimene visiiditasu maksma ei pea.

Visiiditasu küsimise otsus on iga haigla enda teha. Ravikindlustuse seadus ütleb, et visiiditasu ei või nõuda, kui vältimatu ambulatoorse eriarstiabi osutamisele järgneb vahetult statsionaarse tervishoiuteenuse osutamine.

Visiiditasu on täiskasvanutel 3 eurot ja 20 senti, TÜ kliinikumis alaealistel ja pensionitunnistust omavail isikuil 1 euro ja 60 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles