Uuring: vananev rahvastik ei kasvata liiklusõnnetuste arvu

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autosid liisivad enamasti üle 45-aastased mehed.
Autosid liisivad enamasti üle 45-aastased mehed. Foto: PantherMedia / Scanpix

Ameerika maanteede liiklusohutuse andmestikuga tegelev instituut HLDI märkis uuringus, et vananev rahvastik ei kasvata liiklusõnnetuste arvu riski.

HLDI uuris ajas muutuvat demograafilist koosseisu ning kuidas see võiks mõjutada kindlustusnõudeid. Analüüsiti kergemaid kokkupõrkeid, mitte surmaga lõppenud õnnetusi, kuna vanemaealiste füüsis on vigastuste suhtes nõrgem ja vähem vastupidav, vahendab Consumer Reports.

Tulemused osutasid, et kuigi autojuhtide arv ning vanemate inimeste osakaal nende hulgas suureneb, ei kasva prognoositud avariijuhtumite arv. Vastupidi, väheneb ka alla 30-aastaste sõidukijuhtide osakaal, kelle võlanõue on nende riskikäitumise ja madala kogemuse tõttu teadupoolest kõige suurem.

Üleüldises plaanis näitavad trendid, et 2030. aastal on kindlustuse kahjunõudeid vähem kui 2010. Kuigi surmaga lõppevate avariide prognoositud arv püsib kõrge, aitab meditsiini areng ka tagajärgedega paremini tegeleda. Samuti pööratakse autotööstustes aina enam tähelepanu sõidumasina turvalisusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles