Laupäeval saab teha tasuta HIV-testi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann/Postimees

Laupäeval,  ülemaailmse aidsi vastu võitlemise päeval saab Tallinnas, Tartus ja Jõhvis teha tasuta HIV-kiirtesti.

Testida saab laupäeval kell 12.00-18.00 Tallinnas Solarise Keskuses, Tartus Lõunakeskuses ning Jõhvis Jewe kaubanduskeskuses, teatas koalitsioon «Ettevõtted HIV vastu».

HIV-kiirtesti andmine on väga lihtne. Testitav annab privaatses ruumis sõrme otsast vereproovi ja saab tulemuse teada minuti möödudes. Kogu protseduur on anonüümne.

Viimastel aastatel levib HI-viirus üha enam kaitsmata seksuaalvahekorras ja enne haigussümptomite tekkimist võib nakkus organismis püsida kuni kümme aastat. Ainult HIV-test näitab, kas inimene on nakatunud või mitte.

Testimisaktsiooni toetuseks on ka kaheksa spordiklubi võtnud südameasjaks inimeste teavitamise. Külastajatele jagatakse teavitusmaterjale ja neid kutsutakse üles tegema HIV-testi. Teavitusaktsiooni aitavad läbi viia Meriton, Fittest, Sparta, Zelluloos, Reval Sport, Tulbi, TTÜ ja Ida spordikeskus. Sarnaselt panustavad teavitustöösse ka Statoil ja Coca Cola Plaza.

Terviseameti andmetel on Eestis 2012. aasta 23. novembri seisuga kokku diagnoositud 8356 HIV-nakatunut. Tasuta testidega toetab üritust Aids Healthcare Foundation.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles