Noop: aktsiiside võrdsustamine kasvataks kange alkoholi tarbimist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop
Tarmo Noop Foto: Toomas Huik

Õlletootja A. le Coq juhataja Tarmo Noobi arvates ei ole mõistlik ettepanek võrdsustada lahja ja kange alkoholi aktsiisi, sest kange alkoholi tarvitamine kasvab siis veelgi.

«Kui räägime rahva tervise poliitika kujundamisest, siis ei saa seda teha seltskonnas, kus kõik tegelevad probleemi käsitlemisega, aga mõnedel on isiklikud huvid, mis paratamatult alkoholitootjatel selles küsimuses on,» nentis Eesti Karskusliidu esimees Lauri Beekman ETV saates «Vabariigi kodanikud».

Noop vastas, et tunneb end mõnikord nagu kurjategija, kui asjasse suhtutakse nii, justkui alkoholi tootmisega tehtaks midagi halba Eesti rahvale.

«Alkohol on sama vana kui tsivilisatsioon,» rõhutas ta ja möönis, et alkoholitarvitamise tase on Eestis liiga kõrge, see tuleb aga sellest, et kange alkoholi osatähtsus on meil kõige suurem Euroopas. «Alkohol iseenesest ei ole halb, sellele ma alla ei kirjuta».

Sotsiaalteadlane Margit Keller märkis, et ühiskonnas tekib trots ja vastureaktsioon, kui midagi hakatakse keelama, kuid teisest küljest kipub Eesti rahvas end surnuks jooma ja suitsetama ning ainult leebe näpuviibutus selle vastu ei aita. Seetõttu on tarvis kompleksset meetmestikku ja üksnes keeldudest ei piisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles