Haiglad võivad jääda ilma 100 miljonist kroonist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule.
Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Haigekassa nõukogu arutab reedel erakorraliselt raviteenuste hinnakirja muutmist, mis jätab haiglad sel aastal ilma 100 miljonist kroonist.

Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimehe Urmas Sule sõnul soovivad haiglad otsust arutada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kaugel otsustajate jaoks, kes ise haiged ei ole, tunduvad need otsused lihtsad ja kergesti lahendatavad. Tehakse poliitiliselt ära, tükike siit ja tükike sealt - nagu see kirve meetodil rasketel aegadel käib,» rääkis Sule.

Eesti Radioloogia Ühingu presidendi Peeter Rossi sõnul tähendab patsiendi jaoks haiglate raha vähenemine seda, et tehakse vähem uuringuid ja diagnoosini jõudmine võtab rohkem aega.

«Need kulutused, mis on haiglates, need jäävad alles ja kui tõepoolest see 100 miljonit krooni ära võetakse, siis haigla poolt tähendab see seda, et selle raha eest on võimalik osutada ka vähem raviteenust,» selgitas ta.

Sule on seda meelt, et ei ole mõistlik teha otsuseid, mis seaksid patsientide elu ja tervise ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles