Ameerikas väheneb ülekaaluliste väikelaste arv

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluliste laste arv väheneb.
Ülekaaluliste laste arv väheneb. Foto: Panther Media/Scanpix

USA Haiguste Kontrolli ja Ennetuskeskuse (CDC) uuringu põhjal väheneb Ameerikas tasapisi ülekaaluliste laste arv.

CDC teadlased analüüsisid rohkem kui 27 miljoni lapse andmeid, kirjutab CNN. Seejuures olid uuritavad lapsed kahe- kuni nelja-aastased ja pärit madala sissetulekuga perekondadest. Uurimuses osalesid lapsed 30 osariigist ja Washingtonist.

Uuringust selgus, et kümnest väikelapsest on enam kui üks ülekaaluline.

1998. aastal oli kahe- kuni neljaaastaste laste hulgas ülekaalulisi 13 protsenti. Eriti rasvunuid oli 1,75 protsenti.

Järgnevatel aastatel need arvud kerkisid. 2003. aastal oli ülekaalulisi lapsi 15,21 protsenti. Eriti rasvunud laste osakaal oli 2,22 protsenti.

2010. aastal aga ülekaaluliste laste osakaal vähenes 14,49 protsendile. Eriti rasvunud laste osakaal vähenes 2,07 protsendile.

CDC teadlane doktor Heidi Blanck ütles, et Ameerikas ollakse optimistlikud, et ülekaaluliste laste arv väheneb ka edaspidi.

Varasemad uurimused on leidnud, et inimesed, kes olid lapseeas ülekaalulised, on seda enamasti ka täiskasvanuna. Nii loodavad teadlased, et tulevikus väheneb aeglaselt ka ülekaaluliste täiskasvanute arv.

Ülekaaluliste laste arvu vähenemist peetakse hea ennetustöö tulemuseks. Koolid pakuvad tervislikumat toitu, vähem suhkruseid jooke. Lisaks on teadlikumad ka lapsevanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles