Südameliit: valdav osa eestimaalasi liigub vähe

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur hulk inimestest veedab päeva aotoroolis ja kontoritoolil istudes ega liigu piisavalt, et hoida oma südant tervena, märkis südameliit. Pildil tänav Tallinnas.
Suur hulk inimestest veedab päeva aotoroolis ja kontoritoolil istudes ega liigu piisavalt, et hoida oma südant tervena, märkis südameliit. Pildil tänav Tallinnas. Foto: Peeter Langovits
Eesti südameliidu korraldusjuhi Maire Sireli sõnul ei liigu valdav osa eestimaalasi piisavalt, et oma südant tervena hoida.

«Kui vaadata linnades, missugune hulk inimesi on rooli taga ja missugune hulk inimesi meil konkreetselt Tallinnas ja teistes Eesti suuremates linnades on jalgrattateedel ja kõnniteedel, siis see suhe on hästi katastroofiline. Et valdav osa inimesi liigub oma argiliikumised pigem autoga ja jalgrattaga sõitmine on ikka üli-, üliharv,» ütles Sirel Vikerraadio uudistele antud intervjuus.

Tervise hoidmiseks peaks inimene päevas tempokalt kõndima 10 000 sammu, kuid istuva tööga tegelev inimene saab sammulugejale 500 kuni 2000 sammu. Sarnane probleem ei kimbuta vaid täiskasvanuid, vaid ka lapsi, kes veedavad üha suurema osa oma päevast istudes.

Et laste liikumisharjumusi parandada, hakkab südameliit koolides korraldama liikumisnädalaid ning on trükkinud abimaterjale, mille abil nii õpetajad kui ka õpilased saavad kaardistada ja parandada oma liikumisharjumusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles