Rõivas: tänu kiirabireformile saavad järvalased kiiremini abi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaalminister Taavi Rõivas ütles tänasel Järvamaa külastusel, et maakonda lisandub järgmisest aastast kiirabibrigaad, mis parandab ka teenuse kättesaadavust selles piirkonnas.

Sotsiaalminister märkis, et alates 2002. aastast on Järvamaal Paides kaks kiirabibrigaadi. Järgmisest aastast lisandub üks uus brigaad ka Türile.

«Tänu brigaadide arvu tõusule jõuab abi Järvamaa elanikuni kiiremini kui praegu,» ütles minister ja lisas: «Statistika näitab, et seni jõuab Järvamaal kiirabi inimese juurde umbes 7-8 minutit aeglasemalt kui Eestis keskmiselt. Soovime, et ka siin jõuaks kiirabi kiiremini kohale, sest õigeaegne tegutsemine võib päästa inimelusid,» lisas sotsiaalminister.

Terviseamet kuulutas möödunud aasta 18. detsembril välja üleriigilise kiirabi avaliku konkurssi. Terviseamet koostöös sotsiaalministeeriumiga võttis ette teeninduspiirkondade süsteemse muutmise eesmärgiga tõsta kiirabibrigaadide üldarvu ning sellest tulenevalt kiirendada abi jõudmist inimesteni. Kavas on ka korraldada ümber arstibrigaadide töö kõikjal riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles