Kiirabiautojuhid: kiirabireform on patsientide huvides

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi tulevased teeninduspiirkonnad.
Kiirabi tulevased teeninduspiirkonnad. Illustratsioon: Graafika: TPM

Transpordi Ametiühingusse kuuluvad kiirabiautojuhid on veendunud, et loomisel olev kiirabireform parandab kiirabi kättesaadavust ning tõstab selle kvaliteeti.

Lisaks on kiirabiautojuhid nõus Tallinna kiirabi juhi Raul Adlasega, olles samuti arvamusel, et ühele kiirabipidajale võiks olla lubatud enam kui kaks piirkonda, teatas Transpordi Ametiühing tänases pressiteates.

Transpordi Ametiühingu juhatuse esimehe Peep Petersoni sõnul on kiirabireformi juures oluline ka kiirabitehnikute koolituse paranemine ja rahastamise küsimus.

«Rahastamine peab muutuma stabiilsemaks ja vähem hajuvaks,» sõnas Peterson viidates sellele, et täna kipuvad mõned kiirabipidajad eirama terviseameti kulumudelit ning kasutama konkreetseks sihtotstarbeks eraldatud raha meelevaldselt muude kulude katmiseks.

Kiirabiautojuhid organiseerusid Transpordi Ametiühingu ridadesse 2007. aastal, täna kuulub ühingusse pisut üle poole kõigist Eesti kiirabijuhtidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles