Väiksema luumurruga tuleb operatsiooni oodata kuni kaks nädalat

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpuse erakorralise meditsiini osakond.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpuse erakorralise meditsiini osakond. Foto: Peeter Langovits

Põhja-Eesti Regionaalhaiglas on libedusest põhjustatud traumade tõttu kasvanud operatsioonide ootejärjekorrad.

Tallinlanna Ina murdis randme ning Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini osakonnas tõdes arst, et käsi vajab operatsiooni, kirjutab Õhtuleht.

PERHi ortopeediakeskuse juhataja Ants Kass ütles, et murdude korral pole lõikuste edasilükkamine tavapärane praktika, kuid libeduse tõttu on koormus suurem ja operatsioone tehakse vastavalt näidustusele – esmalt pääsevad operatsioonile hulgitraumade ja lahtiste luumurdudega patsiendid.

Kassi sõnul teevad libedusest põhjustatud traumade tõttu ortopeedid igas valves kuni kümme erakorralist operatsiooni, aga sellest hoolimata jääb ootele haigeid, keda püütakse lõikusele suunata esimesel võimalusel.

Randmemurde opereeritakse reeglina kohe või nädalapäevad hiljem, kui turse on alanenud, aga paljude teiste murdudega on maksimaalne ooteaeg 14 päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles