Suurhaiglad piiravad viiruste tõttu külastusi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel. Foto: Liis Treimann

Põhja-Eesti regionaalhaigla keelas tänasest haiglaravil viibivate patsientide külastamise, eilsest on sama keelatud ka Tartu Ülikooli kliinikumi lasteosakonnas.

Põhja-Eesti regionaalhaigla teatas oma kodulehel, et seoses gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste levikuga Eestis palub haigla tänasest haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada.

Külastusi ei lubata regionaalhaigla üheski korpuses, ei Sütiste teel, Paldiski maanteel, Hiiul ega Kosel.

«Keeld on kehtestatud, vähendamaks meie haiglas ravil viibivate gripi tüsistuste riskirühmadesse kuuluvate patsientide nakatumisvõimalust,» põhjendab haigla.

Näiteks loetakse riskirühmadesse kuuluvateks isikuteks 65 aastaseid ja vanemaid; isikud, kes põevad aneemiat, kroonilist kopsu-, südame-, neerude või ainevahetuse süsteemi haigust (eeskätt diabeeti) ja immuunpuudulikkusega inimesi, sealhulgas immuunsüsteemi talitlust pärssivat ravi saavad isikuid. «Selliseid patsiente viibib ravil meil pea kõigis osakondades.»

Keeld ei mõjuta ambulatoorset ravi ja erakorralist meditsiiniabi vajavaid patsiente.

Tartu Ülikooli kliinikumi lastekliinik piirab külastusi juba alates eilsest ja ikka samal põhjusel - gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste leviku tõttu. «Külastuspiiranguga soovime vähendada nii meie patsientide kui ka külastajate nakatumisohtu,» kirjutab kliinikum.

«Kliinikumi infektsioonikontrolliteenistus jälgib epidemioloogilist olukorda ja uutest muudatustest antakse avalikkusele teada,» lisatakse teates.

Samuti piirab külastusi Viljandi haigla. Sarnast keeldu on haiglad rakendanud ka eelnevatel aastatel.

Terviseameti andmetel on ülemiste hingamisteede viirusinfektsioonide arv kasvamas ning gripi levikut hinnatakse laialdaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles