Regulaarne laulmine võib päästa norskamisest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõningate jaoks pole midagi hullemat kui norskav ja nihelev partner.
Mõningate jaoks pole midagi hullemat kui norskav ja nihelev partner. Foto: SCANPIX

Norskamine võib röövida mitu head unetundi. Fox News’i tervisetoimetaja Dr. Manny Alvarez kirjutab mõningatest võimalustest, kuidas iseseisvalt norskamisest jagu saada ja unekvaliteeti parandada.

«Soovitan alustada millestki lihtsamast – näiteks magamisasendi muutmisest. Külili magades on võimalik paremini hingata kui selili magades. Selleks, et harjutada end külili magama, tuleks proovida erinevaid patju ja valida see, mis on kõige mugavam,» ütles Alvarez.

Norskamist võib põhjustada ka ülekaalulisus. Mõne kilo kaotus võib leevendada mõningast survet kurgus.

Alvarez lükkab ümber ka üldlevinud arusaama nagu tooks klaasike veini enne magamaminekut õndsama une. Tegelikult nii see ei ole. Alkohol aitab küll kiiremini uinuda, kuid vahetult enne magamaminekut joomine mõjub halvasti kurgulihastele.

Samuti soovitas Alvarez käia enne magamaminekut duši all, sest see aitab avada läbipääsu ninast kõrisse ja hõlpsamini hingata.

Ühe ebahariliku moodusena tõi Alvarez välja laulmise. Nimelt selgus ühest uuringust, et need, kes laulsid kolm kuud järjest 20 minutit päevas, magasid öösel rahulikumalt kui enne.

Norskamine on seotud ülemiste hingamisteedega, mis algavad ninast ja lõpevad kõrikaanega. Kõik, mis selle tee kitsaks teeb, võib põhjustada norskamist ja uneapnoed.

Norskamisest võib jagu saada ka ninaklambriga, mille küljes olevad magnetid aitavad avada ülemisi hingamisteid. Suurema probleemi korral tasub minna lõikusele, mis kujutab endast pehme suulae ja neelu külgseinte plastilist operatsiooni. Seda tehakse nii traditsioonilisel meetodil kui ka laseriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles