Tervisekaitse juht Eestile suurt seagripiohtu ei näe

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp viroloogialaboris.
Gripp viroloogialaboris. Foto: Toomas Huik

Mehhikos üle saja inimese tapnud seagripp on jõudnud juba Euroopasse. Tervisekaitseameti peadirektor Tiiu Aro praegu Eestile suurt ohtu ei näe.

«Ma näen kõige suuremat ülesannet ja väljakutset selles, et me hästi teraselt jälgime olukorda maailmas, omame seda informatsiooni ning anname seda edasi meie avalikkusele,» rääkis Aro Reporter.ee'le. «Ma ei näe suurt ohtu.»

Haigus reageerib uue aja gripiravimitele ja seda saab välja ravida kodusel režiimil. Gripiravimi puudust Eestis tekkida ei tohiks.

«Meil on olemas riiklik pandeemiline gripiplaan ja vastavalt sellele on ka soetatud riigis tegevusvarud, mis on hetkel 3000 doosi seda gripiravimit,» teatas sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhata Ülla-Karin Nurm. «Vajadusel võetakse need kasutusele ja kui selgub, et on vajadus lisadooside järgi, siis saab juba tegutseda ja uus kogus tellida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles