Väikesaarte perearstid saavad telemeditsiini- seadmed

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu perearst.
Kihnu perearst. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vormsi ja Kihnu perearstid saavad telemeditsiiniseadmed, mille vahendusel saab tervisenäitajad eemal asuva arstini toimetada.

Täna antakse Vormsi vallavalitsusele üle perearstikeskuse tööd toetavad telemeditsiiniseadmed, teatab sotsiaalministeerium. Kihnu ja Vormsi perearstikeskused saavad telemeetrilise komplekti, mis annab tervisetestide tulemustest teada eemal asuvale arstile.

Telemeditsiini komplekti tarnija Girf OÜ esindaja Andres Anieri sõnutsi on telemeditsiini komplekti peamine eesmärk võimaldada püsiasustusega väikesaarte perearstidel kaasata spetsialist mandrilt.

Sotsiaalminister Taavi Rõivas lisas, et töö telemeditsiini võimaluste laiendamisega jätkub, et uurida võimalusi, kuidas lisaks väikesaartele pakkuda tuge ka mandril abikaugetele piirkondadele.

Eelmise aasta lõpust kasutavad Kihnus, Ruhnus ja Vormsil asuvad Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) koosseisus olevad erakorralise abi brigaadid esmaabi osutamiseks telemeditsiini võimalustega seadmed, mis on ka välitingimustes töötavad diagnostika seadmed. Seadmed võimaldavad esmaabiosutajatel arvuti teel suhelda PERHis oleva arstiga ja edastada mõõdetavaid terviseseisundi näitajaid (vererõhk, südamefilm ehk EKG jpm) konsulteerivale arstile.

Arst näeb kaamera vahendusel sündmuskohta, abivajajat ja teda abistavat isikut ning saab seega läbi viia videokonsultatsiooni.  

Kõik telemeditsiini seadmed kokku maksid 250 000 eurot. Raha eraldas riik sihtotstarbelisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles