Viirushaigena treenides võib saada tõsiseid tervisehäireid

Tarbija24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigena treenida ei tohiks.
Haigena treenida ei tohiks. Foto: Panther Media/Scanpix

Suured spordisõbrad võivad haigusest hoolimata trenni kippuda. Pereõde Katrin Poom hoiatas, et treenimine viirushaigust põdevana on väga ohtlik, kuna viirusinfektsioonid kutsuvad esile muutusi südames.

«Viirused tungivad läbi hingamissüsteemi või seedetrakti verre, sealt omakorda tundlikesse kohtadesse - lihassüsteemi, südamelihasesse või maksa,» selgitas Poom.

Liiga lühike treeningpaus või treenimine ja võistlemine väljaravimata viirushaiguse foonil võib Poomi sõnul esile kutsuda tõsiseid tervisehäireid.

«Kui lihassüsteemis avaldub viirushaigus lihasväsimuse, valulikkuse ja aeglase taastumisega, siis südame muutused võivad avalduda aeglaselt ja esialgu märkamatult ning ka sportliku tulemuse järsk langus tekib hoopis hiljem,» rääkis Poom.

«Kui viirus jõuab tungida südamelihasesse, ei tohi peale müokardiidi läbipõdemist veel kolme nädala jooksulgi treeningutega alustada. Samuti tuleb meeles pidada, et antibiootikumikuuri ajal on treening vastunäidustatud,» lisas ta.

«Inimene peaks oma organismi «kuulama». Kui tunned, et hakkad haigeks jääma, anna endale aega. Puhka, joo rohkelt vedelikku, aita organismil tegeleda haigustekitajaga,» soovitas Poom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles