Uuring: kolm tassi kohvi päevas pikendab eluiga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm tassi kohvi päevas võib head teha.
Kolm tassi kohvi päevas võib head teha. Foto: SCANPIX

Ameerikas tehtud suuremahulisest uuringust selgub, et kohv võib eluiga pikendada, oluline on vaid juua kaks kuni kolm tassi kohvi päevas.

Ameerika rahvuslikus vähiinstituudis tehtud uuringu käigus jälgiti kaheteistkümne aasta jooksul pea poolt miljonit inimest vanuses 50-71 aastat. Selgus, et neil, kes jõid päevas mitu tassi kohvi, oli palju väiksem risk surra südame- ja hingamisteedehaigusse, diabeeti, insulti ja erinevatesse nakkushaigustesse, kirjutab Daily Mail.

Kohvijoomine vähendas varajase surma riski 10-15 protsenti. Siiski peab arvestama sellega, et liiga suurtes kogustes kofeiini tarbimine on ebatervislik. Uuringu eestvedaja doktor Neal Freedmani sõnul ei olnud mingisugust kasutegurit märgata inimeste puhul, kes jõid päevas rohkem kui kolm tassi kohvi.

Freedman ütles, et kohvijoomine võib küll kasu tuua, kuid sageli kiputakse kohvi kõrvale ka suitsu kimuma, mis on aga väga suureks surma riskifaktoriks. Seega on kohvijoomine kasulik ikka pigem tervislike eluviisidega vanemaealistele.

Uurimus ei paljastanud, mis põhjusel kohvijoomine suremust vähendas. Freedman ja tema kolleegid korraldavad veel mitu uuringut, et tuvastada need ained kofeiinis, mis aitavad kaasa eluea pikenemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles