Analüüs: pealinna koolides kasvab alakaaluliste laste arv

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilaste silmanägemine jääb iga aastaga aina kehvemaks.
Koolilaste silmanägemine jääb iga aastaga aina kehvemaks. Foto: SCANPIX

Kui ülekaaluliste laste arv pole pealinna koolides kasvanud, siis alakaalulisust esineb aina enam. Ka süvenevad silmahädad ja  nüüd vajab prille juba iga viies õppur.

Mullu pealinna koolides toimunud regulaarsete tervisekontrollide käigus selgus, et ligi 31 protsenti lastest on terved, kirjutab meditsiiniuudised.

Olulisemate terviseprobleemidena kerkivad esile rühihäired, nägemisteravuse langus, üle- ja alakaalulisus, kõrgenenud vererõhk.  Mullu jäi rühihäirete osakaal samaks, kuid nägemisteravuse langus on pidev tendents, olles tõusnud 21,6 protsendile võrreldes 2010. aasta 18,7-ga. Ülekaaluliste õpilaste arv pole kasvanud, küll on suurenenud alakaaluliste õpilaste hulk. Pisut on langenud kõrgenenud vererõhuga õpilaste osakaal.

Terviseprobleemidega õpilaste pöördumiste arv oli eelmise aastaga suurenenud 33 039-lt 40 397-le, peamisteks põhjusteks pea- ja kõhuvalud, väsimus, unetus või traumad. 2012. aastal vähenes koolis toimunud raskete õnnetusjuhtumite ja vigastuste arv. Enim traumasid toimub endiselt kehalise kasvatuse tunnis ja vahetunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles