Kiirabi viis patsiendi eralennukiga Austriasse

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kiirabiauto seest.
Pildil kiirabiauto seest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Karelli Kiirabi brigaad toimetas esmaspäeval eralennuga Tallinnast Viini patsiendi, kes vajas operatsiooni, mida Eestis ei tehta.

Panaviatic ASilt renditud väikelennuk startis Tallinnast esmaspäeval kell 6.20 ja jõudis Viini 2 tunni ja 10 minutiga, samal ajal kui maad mööda oleks transport aega võtnud ligi 30 tundi. Patsiendiga lendas kaasa kolmeliikmeline kiirabibrigaad, kellel oli kaasas täielik reanimatsioonivarustus. Viinis oli lennukil vastas sealne kiirabi, mis toimetas patsiendi haiglasse.

Karelli Kiirabi juhatuse liige Jaak Tälli selgitas, et tegemist oli raske hingamispuudulikkusega patsiendiga, kellele oli ette nähtud püsihapnikravi, mis tähendab, et ta pidi kuni operatsioonini kandma hapnikumaski. Peale operatsiooni lahkub patsient aga haiglast juba omal jalal.

Et tegemist on püsivalt välismaal elava eestlasega, siis nii kiirabitranspordi kui operatsiooni kulud katab võõrriigi haigekassa. Tälli sõnul ei olnud Karellil varasemat kogemust patsiendi transportimisel lennukiga, küll on aga varem toimetatud üks jääpurikaohver meritsi Saksamaale ravile ja sealt tagasi.

Karelli Kiirabi osutab kolme kiirabibrigaadiga teenust Tallinnas Lasnamäel ja Õismäel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles