Kehtetu haigekassakaardi kasutamine võõrsil lõppes suure arvega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ravikindlustuskaart.
Euroopa ravikindlustuskaart. Foto: Peeter Langovits

Kuressaare kohtumajas mõisteti end Rootsis ravikindlustuskaitseta ravida lasknud saarlaselt Eesti haigekassa kasuks välja 17 416 eurot.

Pärnu maakohus mõistis 52-aastaselt Orissaarest pärit A. A.-lt, kes kasutas Euroopa Liidu ravikindlustuskaarti pärast selle kindlustuskaitse lõppemist, 31. detsembril tagaseljaotsusega haigekassa kasuks välja 17 416,03 eurot, kirjutab Saarte Hääl.

Samuti tuleb A. A.-l haigekassale tasuda hagiavalduse esitamiselt riigilõiv ning muud kulud kokku 1841,34 eurot. Haigekassa on Saarte Hääle andmeil esitanud täiturile täitmiseks kokku 21 414-eurose võlanõude.

Haigekassa avalike suhete juhi Evelin Koppeli andmeil tuleb haigekassal sarnaseid kohtuasju aastas ette kümmekond. Haigekassa ei täpsustanud, millist ravi saarlane Rootsis vajas ja miks ta kasutas kehtetut haigekassakaarti. Ka kohus jättis otsusest detailid välja.

Küsimusele, kas ta on varemgi taolisi kohtuasju menetlenud, vastas kohtunik Kristel Pedassaar: «Minul oli see lõpplahendina esmakordne, kuid ma tean, et selliseid hagisid on kohtutele esitatud. Kui ma ei eksi, on mul üks isegi praegu menetluses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles