Hambaarsti konsultatsiooni leiab nii 50 kui 500 krooniga

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarst on üks ametitest, mis annab tööd ka kriisi tingimustes.
Hambaarst on üks ametitest, mis annab tööd ka kriisi tingimustes. Foto: SCANPIX

Suu avamine, et hambaarst saaks sinna sisse vaadata ja edasise ravi üle otsustada, maksab olenevalt kliinikust 50-500 krooni.


Võttes aluseks need hambaravifirmad, kes on oma kodulehel konsultatsiooni hinna avaldanud, jäävad hinnad vahemikku 50-360 krooni, kirjutab meditsiiniuudiste portaal

mu.ee

.

Kodulehelt saadud info põhjal küsib kõige krõbedamat hinda OÜ Rass ja Schotter - seal maksab konsultatsioon 360 krooni, kirjalik raviplaan sama palju.

«Kui konsultatsiooni eest väga väikest tasu küsida, siis tuleb selle maksumus teiste hindade sisse ära peita, mida ma isiklikult ei pea eetiliseks,» ütles juhatuse liige Alon Rass.

Rass vestleb patsiendiga kõigepealt eraldi ruumis, et selgitada välja tema soovid ja ootused - konsultatsiooni käigus tuleb arsti sõnul inimestele sageli ka hammaste pesemist õpetada.

Sellele järgneb üldmeditsiinilise anamneesi võtmine ning alles siis minnakse ravikabinetti, kus arst kaardistab koos õega täpse hambakaardi, mis võtab Rassi sõnul umbes pool tundi aega.

Kirjalik 360-kroonine raviplaan tehakse ainult suurte ja kallite proteesitööde korral. Rassi sõnul peab arst selle tarbeks röntgenipiltide, digifotode ja mudelite taga istuma veel umbes pool tundi.

Tegelikult on veelgi kõrgema nõustamistasuga kliinikuid, mis pole lihtsalt oma kodulehel konsultatsiooni eest nõutavat tasu avaldanud. See hind on telefonikõne kaugusel: näiteks Kliinik32-s maksab professionaalse pilguga suhu vaatamine 420, Citymedis 375 krooni.

Esimesel visiidil tuleb 290-500 krooni kaasa võtta neil, kes soovivad konsultatsiooni hambaravikliinikus Dental Art - hind sõltub sellest, kas patsiendiga tegeleb raviarst või proteesitohter ning kunsthammaste puhul on konsultatsioon kallim.

Dr Tiiu Tammekännu hambaravikliinik pakub see-eest konsultatsioonivõimalust koos raviplaaniga vaid 50 krooni eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles