Grippi haigestumise intensiivsus püsib samal tasemel

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmetus.
Külmetus. Foto: Panther Media / Scanpix

Terviseameti teatel langes möödunud nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine eelneva nädalaga võrreldes 22 protsenti, grippi haigestumise intensiivsus püsib samal tasemel.

«Analüüsides kolme viimase nädala grippi ja gripilaadsetesse viirusnakkustesse haigestumust,  saab öelda, et grippi haigestumuse intensiivsus püsib jätkuvalt stabiilsel keskmisel tasemel, levik on laialdane. Seega ei saa gripi puhul veel rääkida haigestumise vähenemisest,» kinnitas terviseamet.

Grippi haigestumise kasvu täheldati Jõgeva-, Järva- ja Viljandimaal. Mujal püsis gripp stabiilsena või oli väikeses langustrendis.

Arstide poole pöördus möödunud nädalal 7416 viirusnakkustesse haigestunut, neist 45 protsenti olid lapsed. Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 553,6 . Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumine  Harju- ja Ida-Virumaal, Narvas, Lääne-, Pärnu- ja Tartumaal. Teistes maakondades ja linnades oli haigestumine Eesti keskmisest madalam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles