Probiootline jogurt aitab pärast sünnitust kaalu langetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Probiootline jogurt aitab pärast sünnitust kaalu langetada
Probiootline jogurt aitab pärast sünnitust kaalu langetada Foto: Toomas Huik

Soomes Turku ülikoolis tehtud uuring  näitas, et  probiootilise jogurti regulaarne tarbimine pärast sünnitust aitab kiiresti kaalu langetada.

Rasedatel, kes said probiootilisi baktereid sisaldavat jogurtit nii enne kui ka pärast sünnitust, oli tavapärase kehakaalu taastamine kergem, kirjutab STT.

Aasta pärast sünnitust olid need naised heas vormis ning kõhupiirkonnas ei esinenud liigset rasva.

«Niinimetatud head bakterid lõhustavad suhkruid ja süsivesikuid ja selle tõttu ei ladestu need rasvana. Kehakaalu langetamiseks piisab juba ühest  probiootilisest jogurtist päevas,» selgitasid uurijad.

Soome teadlased jälgisid 256 naist alates nende kolmandast raseduskuust kuni aasta pärast sünnitust.

Teadlased jagasid naised kolme gruppi. Üks grupp sai probiootilist jogurtit, teised lihtsalt kehakaalu ja tervise kohta nõuandeid. Kolmas grupp sai mõlemat.

Aasta pärast sünnitust olid probiootilist jogurtit saanud naiste algne kehakaal taastunud ning neil ei olnud sünnitusjärgset rippuvat kõhtu.

«Rasva kogunemine taljele on tervisele ohtlik, kuna selle tagajärjel võib tekkida kõrge vererõhk, südameprobleemid ja isegi diabeet. Probiootilisi tooteid saanud naised saavutasid sünnitusjärgse  normaalse kehakaalu kiiresti ja nende keha rasvaprotsent oli madal,» selgitas uurija Kirsi Laitinen.

Laitineni sõnul on Actimel üks efektiivsemaid.

Mitmed eksperdid on siiski kahtleval seisukohal, kuna nende arvates sisaldavad probiootilised tooted «häid baktereid» kas liiga  palju  või siis vales koguses.

Laitinen ja ta meeskond jätkavad uuringut probiootilisi tooteid kasutanud emade laste uurimisega. Eesmärgiks on teada saada, kas ja kuidas probiootilised bakterid nende tervist mõjutasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles