Terviseamet uurib korduvalt arstidelt abi otsinud nooruki surma tagamaid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariis vigastada saanud mees suri pool aastat hiljem haiglas.
Avariis vigastada saanud mees suri pool aastat hiljem haiglas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Terviseamet algatas eile menetluse, et uurida 2. märtsil Tallinna lastehaiglas kõhuaordi lõhkemise tõttu surnud noormehe juhtumit.

Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri sõnul algatati menetlus eile ning seetõttu ei ole võimalik seda esialgu kommenteerida. Ameti kinnitusel surnud nooremehe pere nende poole pöördunud ei ole.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et alates veebruari lõpus tugevate kõhuvalude ja oksendamise tõttu korduvalt nii perearsti, kiirabi kui ka Rapla haigla poole pöördunud nooruk suri 2. märtsil Tallinna lastehaiglas kõhuaordi lõhkemise tõttu.

Portaali Inimene.ee andmetel on kõhuosa aordi aneurüsmi tunnusteks valu sügaval kõhus, mis kiirgub selga ja võib meenutada koolikuid või “radikuliiti”. Valu on enamasti ühtlane, harvem pulseeriv. Kõhu ettevaatlikul katsumisel võib tunda aordi piire ja pulseerimist, viimast on mõnikord ka näha.

Aordirebendi korral esineb piinav valu seljas ja alakõhus, minestus. Sõltuvalt verekaotuse suurusest võib kiiresti järgneda ššokk ja surm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles