Terviseamet: viimase 50 aasta jooksul pole nii noor inimene sellist diagnoosi saanud

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terviseameti kinnitusel on 16-aastase Rapla noormehe surm erakordne juhtum, kuna viimase 50 aasta jooksul pole Eestis diagnoositud kõhuaordi lõhkemist ühelgi nii noorel patsiendil.

Terviseameti menetlust juhtiva peadirektori asetäitja Mihhail Muzõtšini sõnul on tegu keerulise sündmusega, mida saadavad meedias esitletud poolikud asjaolud. «Täpsem menetlus võtab veel aega, ent juba praegu on selge, et Rapla haiglas  uuriti ja osutati patsiendile väidetust põhjalikumat arstiabi,» ütles Muzõtšin.

«Nii keeruliste juhtumite korral ei saa ega tohi kergekäelisi hinnanguid anda, vaid juhtum tuleb iga teenuseosutaja suhtes viimse detailini läbi arutada,» rõhutas ta. Kui lapsevanem loa annab, saab juhtumit arutama asuda tervishoiuteenuse kvaliteedi järelevalve ekspertkomisjon. «Üksnes eksperdid saavad anda hinnangu võimalike ravivigade kohta,» lisas Muzõtsin.

Antud loo puhul on tegu erakordse juhtumiga Eestis. Viimase 50 aasta jooksul pole meil diagnoositud kõhuaordi lõhkemist ühelgi nii noorel patsiendil.

Terviseamet algatas eile menetluse, et uurida 2. märtsil Tallinna lastehaiglas kõhuaordi lõhkemise tõttu surnud noormehe juhtumit. Nooruk oli kõhuvalude ja oksendamise tõttu korduvalt nii perearsti, kiirabi kui ka Rapla haigla poole pöördunud.

Sotsiaalministeeriumi juures asuv tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon menetles eelmisel aastal 132 kaebust. Tuvastati 31 viga, neist arstliku tegevuse vigu oli 25 ning vajakajäämisi suhtlemises, dokumenteerimises, töökorralduses jmt oli 6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles