Puudega naise ema: hooldekodus kasutatakse naisi seksuaalselt ära

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pea 40 aastat puudega tütart kasvatanud naise kinnitusel peavad vaimupuudega inimeste hooldekodud olema paremini turvatud, et sealseid elanikke ei saaks ära kasutada.

«Hooldekodusse tulnud noori vägistatakse ja kasutatakse hiljem lõputult seksiobjektidena,» rääkis ligi neli aastakümmet sügava puudega tütart kasvatanud Reet Õhtulehele. Tema sõnul ei tee seda mitte ainult hooldekodu elanikud ise, vaid ka kohalikud elanikud, kes tänapäeval pääsevad hooldekodu alale. «Mis viga selliseid ullikesi kas või kommipakiga meelitada?» rõhutab naine.

Naise sõnul sattusid kaks ta tütre kooliõde hooldekodusse ning kui nende vanemad veel elasid, siis viisid nad tütreid tihti aborti tegema. Üks emadest pidas ametnikega maha sõja, kui soovis tütart steriliseerida, kuid teda häbistati naise sõnul kui viimast kurjategijat.

Naise kinnitusel on hoolekodude ümber aedu vaja, et tagada hoolealuste julgeolek ja tervis, et need inimesed ei saaks ise ennast tappa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles