OIE: linnugripi uus viirustüvi on tekitanud erakordse olukorra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanakasvataja oma kanade keskel.
Kanakasvataja oma kanade keskel. Foto: SCANPIX

Maailma Loomatervishoiu Organisatsioon (OIE) ütles neljapäeval, et Hiinas kümne inimese elu nõudnud linnugripi tüvi H7N9 on tekitanud üpris erakordse olukorra.

«Lähtudes praegu meie käsutuses olevatest andmetest oleme silmitsi üpris erakordse olukorraga,» teatas OIE juht Bernard Vallat, kelle sõnul on viirust kodulindude juures raske avastada. «Jutt käib kodulindude jaoks väga madala patogeensusega gripiviirusest, mis võib inimesi nakatades tõsist haigestumist põhjustada,» ütles Vallat pressiteates.

OIE teatas, et Hiina veterinaarameti saadetud andmete kohaselt ei ilmuta nakatunud linnud mingeid nähtavaid märke haigestumisest, mistõttu on selle viiruse jälgimine kodulindude juures väga raske.

Hiinas nõudis viirusetüvi H7N9 neljapäeval kümnenda ohvri ja kinnitatud on 38 inimese nakatumist. Hiina võimude sõnul ei ole teada, kuidas viirus levib, kuid oletuste kohaselt levib see lindudelt inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles