Gripp annab alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp ja viirushaigused on põhjamaise kliimas tavalised.
Gripp ja viirushaigused on põhjamaise kliimas tavalised. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal vähenes märkimisväärselt haigestumine grippi ja gripilaadsetesse haigustesse. Arstide poole pöördus kokku 4185 inimest, neist 47 protsenti lapsed.

Grippi haigestumuse intensiivsust hinnatakse madalaks, üksikud gripiviirusega seotud haigusjuhte registreeriti veel Tallinnas ja Harjumaal, Ida-Virumaal ja Narvas, Lääne-Virumaal, Põlva-, Pärnu-, Rapla-, Tartu-, Valga- ja Võrumaal, teatas terviseamet.

E-Tervise SA terviseinfosüsteemi andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 584 inimest, neist üle poole on täiskasvanud ja vanemaealised patsiendid.

Möödunud nädalal kinnitati laboratoorselt 6 gripiviirust, neist neli olid A- ja kaks B-gripiviirused. Gripilaadsete haigestumiste arv on valdavalt seotud RS-viirusega (54%) või paragripiviirusega (18%) .

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud grippi 1057 korral, neist  691 korral on olnud tegu A- ja 366 korral B-gripi juhuga.

Grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tendents on üsna sarnane  ka teistes Euroopa riikides. Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel  hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks vaid Läti, Holland ja Rootsi. Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust madalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles