Linnugripp levib jõudsalt

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiuametnikud räägivad kohaliku Hiina kanafarmi esindajaga.
Tervishoiuametnikud räägivad kohaliku Hiina kanafarmi esindajaga. Foto: SCANPIX

Hiina riigimeedia teatel on veel kolm inimest surnud uue tüvega H7N9 linnugrippi, hukkunute arv tõusis 35ni.

Kokku on viirusega nakatunud 130 inimest, kirjutab Reuters.

Xinhua uudisteagentuur ei jaganud küll surmade kohta detaile, kuid teatas, et Maailma Tervisorganisatsiooni poolt maailma surmavaimaks viiruseks tituleeritud H7N9 avastati Ida-Hiina provintsis Jiangxis.

Xinhua uudisteagentuur kordas juba varem öeldut, et seni ei ole olnud tõendeid, et viirus leviks inimeselt inimesele. Seni on 57 viirusega nakatunut suudetud terveks ravida. Hiina teadlased ütlevad, et inimestele on viirus kandunud kanadelt, kuigi WHO andmetel ei ole 40 protsendil haigestunutest kodulindudega mingit kokkupuudet olnud.

Esimene juhtum avastati märtsis ja on sellest alates ühiskonnas suurt pahameelt tekitanud, paljud protesteerijad nõuavad liha söömise lõpetamist.

USA Haiguskontrolli- ja ennetuskeskus teatas, et praeguse tüvega linnugripp ei tekita pandeemiat, kuid puudub garantii, et haigus ei muteeru ning alusta seejärel tõsist pandeemiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles