Keelatud ravimi ost pole keeruline

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi tabletilehed meenutavad ravimeid, on tegu siiski toidulisandiga, mida võib turul müüa. Tuubis oleva Višnevski salvi müük aga on väljaspool apteeki keelatud.
Kuigi tabletilehed meenutavad ravimeid, on tegu siiski toidulisandiga, mida võib turul müüa. Tuubis oleva Višnevski salvi müük aga on väljaspool apteeki keelatud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas Balti jaama turul on kolm kioskit, kus müüakse salve ja tablette. Kuigi kõik müüjad kinnitasid, et kaup on lubatud, õnnestus osta ühest kioskist Višnevski salvi, mille müük ravimiameti kinnitusel väljaspool apteeki on keelatud. Salv oli pakendatud lätikeelsesse karpi, kuid oli toodetud Venemaal.

Kaks turult ostetud tabletilehte osutusid toidulisanditeks, mille müük turul ei ole veterinaar- ja toiduameti kinnitusel keelatud. Ameti toiduosakonna juhataja Heneli Lambi sõnul tuleb toidulisanditest nende ametit teavitada ning amet avalikustab oma kodulehel nende nimekirja.

«Selles loetelus nimetatud tooteid võib küll Eestis turustada, kuid seda nimekirja ei saa tõlgendada kui nõuetekohaste toodete loetelu, sest teavitamise käigus ei hinnata toodete ohutust ega nõuetekohasust,» tõdes ta. Lamp lisas, et toote nõuetekohasuse eest vastutavad toidu tootjad ja turustajad. Küll aga peab Eestis müüdavad toidulisanditel olema eestikeelne teave, mida kõrgvererõhutõve põdejatele soovitatud toidulisandil polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles