Õnnelik olemiseks on päevas vaja seitset vaba tundi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba aeg teeb õnnelikuks.
Vaba aeg teeb õnnelikuks. Foto: Panther Media / Scanpix

Värske Direct Line kindlustusfirma uuringu järgi vajab inimene ühes päevas vaba aega 6 tundi ja 59 minutit, et ta saaks olla õnnelik.

Just sellise mahuga vaba aeg on töö ning eraelu sobitamiseks piisav, kirjutab Huffington Post. Ent reaalsuses on see paljude jaoks võimatu: uuringute järgi on inimesel keskmiselt päevas vaba aega 4 tundi ja 14 minutit, kuna suurema osa ärkvel oldud ajast võtavad töö ning kodused asjaajamised.

Veel aastal 1995 oli inimestel töö ja eraelu suurepärases tasakaalus, kuid aasta-aastalt on see tasakaal nihkunud, kuna suureneb ületöötamine, pikad kontoris veedetud tunnid.

Uuringu aruanne näitab, et isegi, kui inimene töötab kaheksa tundi kontoris, on 82 protsenti meist väljaspool tööaega pidevalt nutitelefoni või arvutiga e-postiga ühenduses. Me tunneme, et meie karjäär nõuab seda, et peame e-kirju pidevalt lugema.

Isegi siis, kui oleme koos kallite inimestega, veedab 47 protsenti meist aega sotsiaalmeedias, kuigi ütleme, et kõige rohkem naudime elus lihtsaid rõõme nagu kodutoit ja perega koos veedetud aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles