Kihisevad joogid võivad põhjustada minestust ja südame rütmihäireid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks kehakaalu tõusule võib liigne koola joomine põhjustada minestust ja südame rütmihäireid.
Lisaks kehakaalu tõusule võib liigne koola joomine põhjustada minestust ja südame rütmihäireid. Foto: SCANPIX

Lisaks kehakaalu tõusule võib liigne koola joomine põhjustada minestust ja südame rütmihäireid.

Uus uuring näitas kuue juhtumianalüüsi põhjal, et liigne koola tarbimine võib kahjustada skeletilihaskude ning põhjustada südame arütmiat ja minestamist, vahendab Daily Mail.

Kõrge maisisiirupi sisaldus koolas takistab vee imendumist seedetraktis ning kutsub esile kõhulahtisust, mis omakorda põhjustab veekadu kehas ja kaaliumi vähenemist veres. Samuti vähendab kaaliumi sisaldust veres ka kofeiin, mis takistab kaaliumi taasimendumist neerudes. Liiga vähe kaaliumit veres põhjustab aga südame rütmihäireid.

Monaco Proncess Grace’i haigla doktor Zarqane’i sõnul näitavad uuringu tulemused, et arstid peaksid teadma seost koola tarbimise ja kaaliumi vähenemise kohta ning küsima patsientidelt nende joomisharjumuste kohta.

Zarqane’i kolleeg professor Nadir Saoudi sõnul on tähtis, et inimesed teaksid võimalikke terviseriske, mis kaasnevad suhkrurikaste jookide liigtarbimisega. «See on sõnum ka valitsustele, et pudelivesi peaks olema odavam kui suhkrurikkad joogid,» lisas Saoudi.

Professor Saoudi lisas, et kõrge kalorisisalduse tõttu võivad karastusjoogid põhjustada ka kaalutõusu ja seedehäireid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles