Rinnapiimaga toidetud lastel on paremad väljavaated elus edasi jõuda

Tiina Kaukvere
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnapiim.
Rinnapiim. Foto: Elmo Riig / Sakala

Beebieas rinnapiima saanud inimestel on 24 protsenti paremad väljavaated sotsiaalsel tasandil edasijõudmiseks, võrreldes kaaslastega, keda toideti erinevate toitesegudega.

Ajakirjas Archives of Disease in Childhood näidati, et beebina emapiima saanud inimestel on hilisemas elus 20 protsenti väiksem risk sotsiaalseks languseks ametiredelil, vahendavad ERR teadusuudised.

Teadlased vaatasid 17 419 aastal 1958 ja 16 771 aastal 1970 Inglismaal sündinud inimese andmeid ning võrdlesid nende hilisemat sotsiaalset klassi, mida defineeriti nelja punkti skaala alusel: oskusteta, väheste kogemustega, professionaal või juhtiv töötaja.

1958-ndal aastal sündinute hulgas oli 68 protsenti neid, kes olid beebieas saanud rinnapiima,1970-ndal aastal sündinute seas oli see näitaja 36 protsenti.

Selgus, et rinnaga toitmine soodustab aju arengut, mis parandab intellekti ning see omakorda suurendab hilisemat sotsiaalset mobiilsust.

Rinnapiim sisaldab pikaahelalisi polüküllastamata rasvhappeid, mis on aju arenguks väga olulised

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles