Pärast 30. eluaastat sportimine vähendab rinnavähiriski

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast 30. eluaastat sportimine võib rinnavähiriski vähendada
Pärast 30. eluaastat sportimine võib rinnavähiriski vähendada Foto: AFP / Scanpix

USA uurijad leidsid, et pärast 30-aastaseks saamist füüsiliselt aktiivsetel naistel on keskmisest väiksem risk rinnavähki haigestuda.

Positiivse toime ilmnemiseks tuleks Põhja-Colorado ülikooli uurijate sõnul sportida vähemalt tund aega nädalas, kirjutab Reuters.

Uuringu jaoks küsitleti 4296 naist, kes meenutasid oma füüsilise aktiivsuse taset neljal eluperioodil: 10-15-aastasena, 15-30-aastasena, 30-50-aastasena ja pärast 50-aastaseks saamist.

Selgus, et 10-30-aastasena sportimine rinnavähi tekke tõenäosust ei mõjutanud, kuid neil naistel, kes olid füüsiliselt aktiivsed pärast 30-aastaseks saamist, oli haigestumise tõenäosus märkimisväärselt väiksem.

«Põhisõnum on see, et pärast 30-aastaseks saamist rohkem sportimine võib rinnavähi tekkimise riski vähendada,» võttis uurimisrühma kuulunud Lisa Sprod tulemused kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles