Kehtna elanikud: meie veekraanidest tuleb solki

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika tehtud pilt Kehtna veest 3. juulil
Monika tehtud pilt Kehtna veest 3. juulil Foto: Lugeja foto

Tarbija24 poole pöördus Kehtna aleviku elanik Monika, kes rääkis, et neljandat päeva tuleb veekraanist joogikõlbmatut vett ning inimestele pole teada antud, miks see nii on ning millal probleem laheneb.

Monika sõnul on vesi Kehtna alevikus olnud probleemne aastaid, kuid seni ei ole kraanivesi tarvitamiskõlbmatu olnud nii pikalt. «Juba neljandat päeva tuleb veekraanidest leebelt öeldes solki ja kedagi pole teavitatud, miks see nii on. Suvi läbi mürki juua ja ennast selle veega pesta? Ja mis see veel kodumasinatele teeb, näiteks boilerile ja pesumasinale?» oli Monika hämmingus.

Kehtna alevikus tegeleb veevärgiga OÜ Kehtna Elamu, mille juhatuse esimees Aivo Tuurma rääkis, et käesolev probleem on seotud tuletõrjahüdrantidest vee võtmisega, mis lõi torudes sadestunud bioloogilise sette ja korrosiooni lahti. «Kuna Rey lihatööstuse poole peal oli trassiavarii, siis käidi tuletõrjetsisternidega ja tõmmati alevi hüdrantidest ja veeti sigadele joogivett, see loksutas trasse,» selgitas ta. Tuurma kinnitusel toimus täna trasside läbipesu, mis jätkub ka homme ning ta ei osanud öelda, millal hakkab kraanist taas puhast vett tulema.

Monika arvates oleks kohalike pahameelt saanud ära hoida inimesi teavitades, et vesi pole paar päeva kõlbulik. «Kunagi ei ole öeldud, isegi siis kui vesi on ära kadunud. Mõned üksikud korrad on kuhugi maja peale mingi silt pandud ja see on ka kõik,» sõnas Monika. Iga kord kui on probleem, on Kehtna Elamuga ühendust võetud ja iga kord tuleb mingi umbmäärane vastus.

Tuurma sõnul pole hüdrantidest veevõtmise tõttu tekkivaid probleeme võimalik ära hoida ning käesolevast probleemist kuulis Tuurma enda sõnul alles pärast vee võtmist. «Päästeametit on sellest teavitatud, et on üks koht, kust oleks mõistlik vett võtta,» lisas ta.

Monika sõnul on Kehtna elanikud vallavalitsuse ja Kehtna Elamu vahet jooksnud aastaid, kuid midagi muutunud ei ole. «Elanikud on valda pöördunud kaebustega ja terviseprobleemidega nagu nahalööve, kuid lubatud on vaid kanalisatsioonitöid, mida alustatakse heal juhul sügisel,» lisas ta.

Tuurma sõnul on aga kõik veeproovid korras olnud ning joogivesi vastab nõuetele. «Ma tahaks ühte inimest näha, kes saab mulle öelda sellist asja, et tal on arstilt võetud selline paber, et see vesi tekitab nahalööbeid. Ei ole mitte üks mulle suutnud sellist paberit näidata,» ütles Tuurma. «Kraanidesse jõudev vesi vastab täna kõikidele normidele, joon mina ise ka siit kraanist seda vett,» lisas ta.

«Nad võtavad proove siis kui vesi ongi enam-vähem selge ja midagi seal sees ei uju, aga kui täiesti solk on see vesi, siis nad ju proove ei võta,» ütles Monika.

Kehtna vallavolikogu sekretäri Kersti Tehu sõnul ei saa vald inimesi aidata. «Minu teada on Kehtna Elamu pidevalt otsinud, milles on probleem. Valla poole on varem pöördutud ja need teated on edasi antud Kehtna Elamule käsuga probleem lahendada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles