Hooldushaigla patsient vaevles lamatiste käes ja lehkas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldushaigla
Hooldushaigla Foto: Toomas Huik

Kevadel oma 73-aastase õe Tiiu Keila hooldushaiglasse saatnud Luule ei osanud aimatagi, et vaid paar kuud hiljem Tiiut, kes omal jalal haiglasse kõndis, enam ei ole, vahendab Õhtuleht.

Üle-eelmisel nädalal ei vastanud õde Tiiu enam telefonile ning Luule otsustas sõita Võrust Keilasse teda vaatama. «Õde lehkas, tema suu juurde oli topitud hunnik kollaseks värvunud salvrätte, tema lina ja padi olid läbimärjad ja ta oli lamatisi täis, tema seljal oli suur muna,» kirjeldas Luule kohutavat vaatepilti. Ta kallistas õde ja proovis teda äratada, kuid taipas siis, et suhkruhaige Tiiu on koomasse langenud ning käskis kiirabi kutsuda.

Luule küsis töötajatelt oma õe haiguslugu ja ravikaarti, sest tahtis näha, millal tal veresuhkrut on mõõdetud, mis vahemikus see olnud on ja mida temaga seal üldse tehtud on, kuid ravikaarti talle ei näidatud.

Alates 26. juunist, kui Tiiu Keilast Tallinna toimetati, oli tema seisund olnud muutumatu ning eelmisel reedel Tiiu suri - arsti sõnul põhjustas surma lamatistest tekkinud veremürgitus.

Keila haigla hooldusraviosakonna juhataja Merlin Talve kinnitas, et patsiendil mõõdeti veresuhkrut ning enne sugulaste külaskäiku oli ta adekvaatne ja temaga suheldi hommikusöögi ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles