Ministeerium: ülekaalulisus on vähenenud tänu liikumise populaarsemaks muutumisele

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepikõnd.
Kepikõnd. Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi andmetel on võrreldes varasemate aastatega ülekaalulisuse näitaja Eestis langenud.

Sotsiaalministeeriumi hinnangul väärib ülekaalulisuse vähenemises esiletõstmist liikumise populaarsuse kasv. «Nende inimeste hulk, kes harrastavad liikumist enam kui kord nädalas, on viimastel aastatel kasvanud,» sõnas Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Armo Vask.

Ministeeriumi andmetel harrastas 2006. aastal tervisesporti rohkem kui kord nädalas veidi üle 30 protsendi 16-64-aastastest elanikest, eelmisel aastal aga veidi üle 35 protsendi. 2006. aastal ületasid mehed kehalise aktiivsuse näitajate poolest naisi, kuid alates 2008. aastast on trend vastupidine - kehalise aktiivsuse kasv on toimunud suurel määral naiste arvel.

Meetmed rahvastiku toitumisharjumuste parandamiseks on planeeritud Rahvastiku Tervise Arengukava 2009-2020 IV valdkonna tervislik eluviis raames.

Arengukava tähtsaimad tegevused:

2014. aastal alustatakse toitumise rohelise raamatu väljatöötamisega, mille raames töötatakse välja meetmed, mis aitaksid vähendada ülekaalulisust ja toitumisest tingitud terviseprobleeme.

Inimeste teadlikkuse suurendamiseks  tasakaalustatud ja täisväärtuslikust toitumisest ning tervislike toitumisvalikute soodustamiseks viiakse läbi teavituskampaaniaid ja koostatakse infomaterjale.

Tervisliku toitumise toetamiseks alustati 2012. aastal toitumissoovituste uuendamisega koostöös põhjamaadega, mille eesmärk on täiendada ja kaasajastada üldelanikkonnale suunatud soovitusi tõenduspõhiste seisukohtadega.

Koolidele on valminud juhend tervisliku toitumise ja füüsilise aktiivsuse edendamiseks ning koolitoitlustajate professionaalsuse tõstmiseks toimuvad iga-aastased koolitused koolikokkadele.

Koolipuuviljaprogrammi raames toimub koolides ja lasteaedades puu- ja köögiviljade pakkumine.

Koostatakse raporteid ja analüüse toitumisalasest olukorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles