Võltsnarkootikumid on Šotimaal põhjustanud seitsme inimese surma

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haruldasi haigusi võib olla raskem ravida.
Haruldasi haigusi võib olla raskem ravida. Foto: SCANPIX

Šotimaal ringlevad võltsitud ecstasy tabletid on põhjustanud seitsme noore inimese surma.

Politsei andmetel ringlevad Šotimaal rohelist värvi krooni logoga tabletid, mis sisaldavad mürgiseid kemikaale, kirjutab Fox News. Lääne-Šotimaa politsei kinnitusel sisaldavad võltsitud tabletid väga ohtlikku stimulanti PMAd.

Teisipäeva hommikul suri võltsitud ecstasy tablettide tõttu 18-aastane naine Alexandrias, Lääne-Dunbartonshire'is. Neidsamu tablette võtnud neiu kolm sõpra viidi Royal Alexandra haiglasse. 25-aastane mees on siiani arstide järelvalve all.

Surmajuhtumite arv on kasvanud just viimastel nädalatel. Peamiselt on tegemist varastes 20ndates inimestega.

Teisipäeva hommikul leidis politsei ühest majast Põhja-Šotimaal Aberdeeni linnas suure koguse võltsitud ecstasy tablette, mis olid samuti rohelised, kuid nende peal oli Heinekeni logo.

PMAd hüütakse ka «surmaks», kuna potentsiaalselt surmavaks loetakse juba 50-milligrammist annust. PMAd sisaldavad tabletid võivad põhjustada südame- ja neerupuudulikkust, ajukrampe ja minestust. Samuti võib tõusta kehatemperatuur erakordselt kõrgele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles