Järvamaa haiglas jäi raskes seisundis laps abita

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Margus Ansu

Raskes seisundis väike poiss jäi eile Järva haiglas ilma abita, kuna tema alaline elukoht on Soomes.

Järvamaa haiglas jäi esmaabita viieaastane poiss Gregor Kütt, kelle vanemad kahtlustasid, et lapsel võib olla suhkruhaigus, vahendab Reporter. Kuna poisi enesetunne halvenes, läksidki vanemad Paide kiirabisse. Mured hakkasid aga sellest, et poisi elukoht ja ka sissekirjutus on Soomes, kuigi ta on Eesti kodanik. Järvamaa haiglas ei suudetud poisi andmeid kiiresti leida. Lapsel ei olnud kaasas ka Euroopa ravikindlustuskaarti. Isa pakkus, et on valmis ise protseduuride eest maksma, kuid seepeale väideti, et järjekorrad on liiga pikad.

Gregori isal on Tallinna kiirabis tööl tuttav, kellega mees konsulteeris. Laps soovitati kiiresti Tallinnasse tuua. Tallinnas selgus, et lapse veresuhkur oli niivõrd kõrge, et koomaseisundist oli puudu väga vähe.

Järvamaa haigla ravijuht Tiiu Aule ei pea õigeks, et lapsele kohe abi ei antud, aga ta kinnitab, et esmaabita ei oleks laps Paides jäänud. Ilmselt katkes ootava isa kannatus enne, kui registratuuri töötaja asjaajamised valmis sai. Aule hinnangul oleks laps nagunii Tallinna lastehaiglasse toimetatud, kuid enne sõitu saanuks Paides talle esmaabi anda.

Aule sõnul oli vastuvõtus tööl asendaja, kellel puudus kogemus saata haige laps arsti juurde ilma paberiteta.

Tallinna Lastehaiglas diagnoositi poisil diabeet ning ta saab praegu haiglaravi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles