Põhja-Eesti regionaalhaigla EMOs oli rekordpäev

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viga saanud naine toimetati haiglasse.
Viga saanud naine toimetati haiglasse. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Möödunud nädala esmaspäeval, 15. juulil pöördus Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonda 301 inimest.

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kristina Põllu sõnul oli esmaspäev selle aasta nö rekordpäev. Lisaks ületas pöördumiste arv tavapärast keskmist ka teisipäeval, 16. juulil, kui abi vajas 262 patsienti ning neljapäeval, kui abi vajas 241 patsienti.

Nädala alguses oli tavapärasest rohkem ka traumadega abivajajaid. «Kui keskmiselt pöördub meile traumadega 55 patsienti ööpäevas, siis esmaspäeval oli neid 78 ning teisipäeval 67,» täpsustas Põld.

Arst manitses kõiki ohutult liiklema ja sportima, kasutama turvavarustust ning säilitama kainet mõistust, lisades: «Kuigi EMO töötab täisvõimsusel on rohkete pöördujate tõttu nö rohelise triaažikategooria patsientide ooteajad veninud  pikaks ning me palume kõigilt abivajajatelt kannatlikkust ja mõistvat suhtumist.»

Möödunud nädala esmaspäevast kuni täna hommikuni (15-07-22.07) pöördus regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonda (EMO) kokku 1646 patsienti, kellest 258 (15,7 protsenti) vajasid edasist haiglaravi. Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 399 ehk 24,2 protsenti kõigist pöördumistest. Intensiivravisaalis vajas abi 35 patsienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles