Virtsu elanikud nakatusid seni teadmata viirusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Toomas Huik.

Virtsu elanikud kurdavad nädal tagasi alguse saanud haigusnähtude üle, just sel ajal hakkas tööle uus puurkaev, mis pumpas kodudesse rohekat ja sõrmede vahel libedana tunduvat vett.

«Naine põdes neli-viis päeva, tüdruk kaks päeva tagasi, ise lõpetasin täna,» ütles ajalehele Lääne Elu üks Virtsu elanik. Mehe sõnul oli kogu perel äge kõhulahtisus, abikaasal ja tütrel ka iiveldus ning ta pidas selle põhjuseks joogivett, mis oli tavalisest rohelisem, libe ja teise maitsega.

Perearst Külli Raudsik ütles, et tema poole on pöördunud palju Virtsu elanikke, kes kurdavad kõhulahtisuse ja iivelduse üle. Haigestunuilt võetud proovid näitasid, et adeno- või rotaviirusega tegu pole, nüüd uuritakse Tallinna laboris, kas virtsulased on haigestunud hoopis salmonelloosi või düsenteeriasse.

Matsalu Veevärgi juhataja Marko Matsalu sõnul valmis Virtsus uus puurkaev, millest võis aleviku torustikku pumbatavasse vette sattuda savi. Matsalu Veevärk teavitas kortermajade elanikke puurkaevuga seotud probleemidest, hoiatused olid väljas ka kauplustes, baarides ja teistes avalikes paikades, eraldi eramajade elanikele polnud teavet aga edastatud.

Tervisekaitseinspektsiooni Läänemaa osakonna epidemioloogia spetsialist Lea Kiis soovitas Virtsu elanikega mitte kohtuda, sest nii võivat veel teadmata viirus alevikust välja kanduda. Ta toonitas, et seni pole teada, kas haigusetekitajad olid just joogivees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles