Katse: kuidas mõjub meigiga magamine näonahale?

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meigikiht ei lase nahal hingata.
Meigikiht ei lase nahal hingata. Foto: Panther Media/Scanpix

Ajakirjanik Anna Pursglove magas kuu aega järjest meigiga, et näha, kui palju see tegelikult tema näonahale kahju teeb.

Vaata fotosid siit.

Anna Pursglove kirjutab ajalehes Daily Mail, et loputas katse vältel hommikuti dušši all näo eelmise päeva meigist puhtaks, kuid ei kasutanud puhastusvahendeid. Katse perioodil kasutas naine igapäevaselt jumestuskreemi, ripsmetušši, silmalainerit ja huuleläiget. Õhtuti läks ta hommikul kohendatud jumestusega magama.

Enne katse algust külastas naine ka nahaarsti Nick Miedzianowski-Sinclair, kes nahale oma hinnangu andis. Arst uuris pigmendilaike, veresooni, kortse ja poore.

Kolmanda päeva õhtuks tekkisid ripsmete ümber valged täpikesed ning näonahk muutus väga kuivaks.

Nädalate möödudes muutusid huuled kuivaks ja suunurkadesse tekkisid valusad praod. Poorid ummistusid ja suurenesid, silmalaud muutusid punakaks.

Nahaarst hindas näonaha olukorda taas peale katset ja leidis, et naha seisund on halvenenud, kuna nahk ei ole meigikihi all korralikult hingata saanud. «Meigikiht ei lase nahal normaalselt uueneda ja selle tulemuseks on ebatasasused.»

Olemasolevad kortsud olid muutunud küll veidi sügavamaks, kuid suurt muutust siinkohal arst ei märganud. «Kui nahk on kuiv, siis on see ka vähem elastsem ja kortsud kipuvad esile tulema,» rääkis nahaarst.

Nahk punetas peale katset tunduvalt rohkem.

Naise poorid olid umbes viis protsenti suuremad, kuna need olid ummistunud. Arst selgitas, et mustad poorid paistavad rohkem silma ning aja jooksul võib mustus poore ka suuremaks venitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles