Lugeja kutsub üles parvlaevadel suitsetamist keelustama

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sagedane parvlaevaga sõitja Tõnu Niidi on tõsiselt häiritud, et suitsetajad välitekil sigarette tõmbavad ja kutsus seega parvlaevu üles alatiseks suitsetamist keelustama.

«Miks ei ole avalikku transporditeenust kasutav transpordivahend suitsuvaba? Minu teada on parvlaevadel suitsetamine keelatud küll salongides ja autotekil, kuid see-eest lubatud reisijatele mõeldud välitekil,» sõnas Niidi, keda mittesuitsetajana ja lastega reisijana tõsiselt häirib, et suitsetajad tõmbavad kõikjal väljas sigarette. Niidi kasutab Muhu saare ja mandri vahelist parvlaeva ühendust aastaringselt vähemalt kaks korda kuus.

«Suvisel ajal on ka mittesuitsetajatel ja lastel soov viibida laeva välitekil, kuid seal levib veel eriti tuulega ebameeldiv suits. Seega on minu üleskutse muuta parvlaevad alatiseks suitsetamisest vabaks ehk keelata suitsetamine kõikjal,» rääkis Niidi ja lisas: «Või kui see pole mõeldav, siis tuleks ehitada vastavad suitsuruumid või väga kitsalt piiritletud kohad».

Niidi sõnul oleks tore, kui laevafirmad võtaksid eeskuju näiteks lennukitest ja bussidest, kus suitsusõltlased suudavad palju pikema sõidu jooksul ilma suitsuta olla.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli kinnitusel tohib Väinamere Liinide parvlaevades suitsetada ainult välitekil nendes kohtades, mis on vastavalt märgistatud. «Otsustasime välitekil suitsetamist lubada, kuna elu näitab, et vastasel korral hakatakse suitsetama varjatult kuskil laevas, näiteks autotekil,» selgitas Treiel. «Tahtsime selliseid olukordi vältida ning mõistlikum oli luua piiratud võimalused suitsetamiseks – laeval on võrreldes lennukite ja bussidega see eelis, et on ka välitekk,» lisas mees.

Treieli sõnul tähendaks suitsuruumi rajamine kogu laeva projekti ümber tegemist, mis ei ole mõeldav. «Ohtlike veoste reisidel on suitsetamine rangelt keelatud kogu laevas, sealhulgas tervel välitekil ning laevameeskond kontrollib seda hoolikalt,» pidas Treiel oluliseks toonitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles