Jõukast perest pärit lapsed on saledamad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluline laps.
Ülekaaluline laps. Foto: SCANPIX

Uus uuring näitab, et jõukamast perest pärit lapsed on saledamad kui nende vähem jõukamad klassikaaslased, kes muutuvad algklassides suurema tõenäosusega ülekaaluliseks.

Austraalia suurima laste tervise uuringute organisatsiooni Murdoch Children’s Research Institute uuring viidi läbi 4000 lapse peal ning selgus, et väiksema sissetulekuga perest pärit ülekaalulised või rasvunud lapsed koguvad vanemaks saades suure tõenäosusega veelgi rohkem kaalu, teatab uudisteportaal news.com.au.

Suurema sissetulekuga perest pärit lapsed aga vastupidi salenesid vanemaks saades. Uuringu tulemustest nähtus, et vaesemast perest pärit lastel on neli korda suurem tõenäosus jääda ülekaaluliseks kui nende jõukamatel klassikaaslastel.

Uuringust selgus ka, et 15 protsenti eelkooliealistest lastest on ülekaalulised ning viis protsenti rasvunud. 10-aastastest lastest on ligi viiendik ülekaalulised ning kuus protsenti rasvunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles