Virtsu joogiveest leiti haigusttekitavaid baktereid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtsu rahval soovitatakse keetmata vett mitte juua.
Virtsu rahval soovitatakse keetmata vett mitte juua. Foto: Caro / Scanpix

Läänemaa Virtsu aleviku uuest puurkaevust leiti

coli

ja

enterokoki

baktereid, mis võisid olla alevikurahvast tabanud tervisehädade põhjuseks.

Tänavu kevadel puuriti Virtsu uus puurkaev, et saada fluoriidide ja boori poolest normidele vastavat vett, teatas Matsalu veevärk. Uue puurkaevu esimesed analüüsid olid korras, kuid pärast mõneajast töötamist halvenes vee kvaliteet ning osa inimesi hakkas kurtma tervisehädade üle.

Eelmisel neljapäeval võetud kordusproovidest selgus, et uue puurkaevu vesi sisaldas coli ja enterokoki baktereid. Lisaks sisaldus vees savi ja liiva, mis põhjustasid vee hägusust, piimjat värvust ja halba lõhna.

Ilmnenud tunnuste põhjal võib oletada, et vee kvaliteedi halvenemise põhjustas mõni veesoon, mis avanes pärast uue puurkaevu kasutuselevõttu ning hakkas kandma kaevu reostust.

Praegu varustab asulat veega vana puurkaev, mille kvaliteet on kontrollitud. Tänaseks on Virtsu asula veetorustikud läbi pestud ning torustikku pumbatakse inimeste tervisele ohutut vett. Kuna torustikes võib esineda jääkreostust, siis alates tänasest hakatakse pumbamajast väljuvat vett kloreerima.

See võib põhjustada harjumatut vee lõhna ja maitset, kuid on inimestele ohutu. Vee kloreerimine kestab esialgsel hinnangul paar nädalat ning lõpetatakse pärast seda, kui oleme kindlad tarbijateni jõudva vee kvaliteedis. Esmaspäeval võeti uued veeproovid ja nende vastused selguvad selle nädala lõpuks.

Seni soovitatakse Virtsu elanikel kraanivett keetmata mitte juua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles