Põhja-Tallinna tervisepäevalt leiti kolm HIV-positiivset

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIV-nakkuse tasuta kiirtest.
HIV-nakkuse tasuta kiirtest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval, 10. augustil toimunud Põhja-Tallinna pere- ja tervisepäeval sooritati 162 HIV kiirtesti ning avastati kolm uut HI-viirusega inimest.

Stroomi rannas toimunud tervisepäeva raames sai kaheksas tervisetelgis mõõta hapniku omastamise võimet, veresuhkru ja  kolesterooli taset, kehakoostist, nägemisvõimet ja  vererõhku. Soovijad said teha HIV-kiirtesti ja külastada vaktsiinibussi.

Üritustest võtsid osa ka Põhja päästekeskus, M.I massaažikool ning maanteeamet. Lisaks erinevatele tervisetestidele said inimesed konsulteerida oma ala asjatundjatega ning täiendavalt perearsti poole soovitati pöörduda 183 inimesel. HIV kiirtestimisel sooritati 162 testi ning avastati 3 uut HI-viirusega inimest.

Põhja-Tallinna vanema Karin Tammemägi sõnul osales kolmandat korda toimuval üritusel kolm korda rohkem inimesi kui möödunud aastatel – Stroomi randa tuli kohale ligi 6000 inimest ning kokku sooritati 7396 tervisega seotud testi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles