Poodides müüdi saastunud mullitajaid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grossi Toidukaupade keti Kotka poes müügil olnud mullitaja Dinosaur Bubble, millest leiti aeroobseid mesofiilseid mikroorganisme.
Grossi Toidukaupade keti Kotka poes müügil olnud mullitaja Dinosaur Bubble, millest leiti aeroobseid mesofiilseid mikroorganisme. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet võttis aasta esimesel poolel poodidest testimiseks kuus mullitajat, millest neli ei vastanud hügieeni- ja puhtusenõuetele, kuna nendes kasutatav vedelik oli saastunud.

Grossi Toidukaupade keti Kotka poes oli müügil mullitaja Dinosaur Bubble, Angerja kioskis mullitaja Smart Hand ja Elkomaksi Kaubanduse OÜ kaupluses mullitaja Hold a Bubble ning Harjumaal Kose vallas Puruvana poes mullitaja Bubble, millest leiti aeroobseid mesofiilseid mikroorganisme.

Kahest viimasest tootest leidis terviseamet lisaks haigusttekitavat bakterit Pseudomonas aeruginosa. «Pseudomonas aeruginosa´t sisaldavad mullitajad kujutavad ohtu laste tervisele, sest bakteritega kokkupuudet ja nakatumist ei saa mänguasjadega mängimisel välistada,» sõnas tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski.

Tarbijakaitseamet alustas Tallinnas Kotka poes müügil olnud mullitaja Dinosaur Bubble importija L&A Hulgikauba OÜ suhtes haldusmenetlust. Ettevõtte teatel sai toode laost otsa juba möödunud aastal ja veel müügil olnud kauba on OG Elektra tagastanud ja hävitanud.

Mullitaja Smart Handi levitaja Autogrill TÜ ja importija SIA Halis Toysi suhtes on haldusmenetlus veel pooleli. Samuti kestab haldusmenetlus Tallinnas müügil olnud mullitaja Hold a Bubble ja Kose vallas müügil olnud mullitaja Bubble importija OÜ Kräss suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles